O nás

10.12.15 T&T 0 Comments





TOM
Inženýr elektro. Obvykle ho najdete, jak buší do bicí soupravy nebo je ponořený do článků o kosmonautice. Ačkoliv dokáže strávit hodiny lepením modelů raket nebo detailním skicováním portrétů, organizace našich dobrodružství není jeho silná stránka. Zato když se ztratíme (nebo si to Terka myslí), je tím, kdo nás uklidní a znovu objeví na mapě.





TERKA
Interiérová architektka. Nejčastěji ji objevíte, když zrovna hltá klasickou literaturu nebo se sentimentálně dojímá u starých černobílých filmů (alternativně se leká u Hitchcocka). Je tou, která nadšeně sepisuje itineráře a plánuje. Foťák a GoPro nedá z ruky!








Jako dynamit T&T brázdíme svět od roku 2011 (a od roku 2019 jako manželé). Společně aplaudujeme v divadlech, roztáčíme staré jazzové desky na gramofonu, ale i vysedáváme v brněnských kavárnách u dortíků.





JAK CESTUJEME?

Pokud hledáte čtení o cestě za osvícením někoho, kdo se dobrovolně vzdal všech stereotypů a vymožeností západní civilizace a odjel meditovat do Indie, nebo se stal digitálním nomádem a miluje být každý den na jiném místě, nejsme to my. Cestujeme v obvyklém množství dovolené, které si běžný pozemšťan může dovolit – ovšem toto cestování a objevování je naše největší priorita a jsme ochotní pro to udělat maximum. Je to věc, kterou jsme si dobrovolně vybrali jako vrcholný požitek, jako naše životní směřování, a nehodláme se jí (minimálně nyní) vzdát za účelem typického hromadění majetků a scénáře hypotéka-dítě-dovršení spokojenosti.

Nepatříme mezi extrémní šetřivé baťůžkáře, ale ani se v cizině nevozíme v Uberech, nechodíme do restaurací s Michelinskou hvězdou a neobjednáváme si Hiltony. Řadíme se někam do středu – rádi pátráme po výhodných nabídkách, porovnáváme možnosti, umíme se uskromnit, ale když už o něčem sníme, dopřejeme si to a zaplatíme.

Dovolené plánujeme bez cestovek, na vlastní pěst. Hledáme si sami naprosto vše od letenky, ubytování po poslední recenzi na klima, očkování nebo výměnu místní měny. Vždy si o destinaci dopředu zjišťujeme informace a vytváříme itineráře, přehnané množství spontánnosti od nás (bohužel?) nečekejte. Snažíme se ale efektivně vytřískat z výletů maximum.

Co se týče samotných zážitků na dovolené, propojuje se u nás zvláštní směska preferencí. Milujeme místní kulturu, nevynecháváme muzea a galerie. I když nejsme úplní horalové a o víkendech neobrážíme treky, na cestě jsme rádi (hyper)aktivní. Pokud si naplánujeme den u vody, nakonec z pláže vždycky do pár hodin zmizíme. Fascinují nás přírodní scenérie, zvířata, bucket list záležitosti. Sníme o prožití každého dokumentu, který jsme zhlédli na National Geographic, a prožití každého cestopisu Hanzelky a Zikmunda.

0 komentářů: